Att hålla konsert på en fästning med rätt belysning

Det är något visst med fästningar och borgar. Något mystiskt och romantiskt. Därför är det ett av de bästa ställen att hålla en konsert på, både om sommaren och under juletid när snön faller. Dels är det utomhus och dels tillför det något speciellt till stämningen. Men för att hålla en riktigt mäktig konsert behövs bra belysning som både lyser upp och skapar den härliga atmosfär som bara en fästning i sommartid kan göra tillsammans med underbar musik. På lightbysweden.com hittar du Sveriges bästa sortiment av allehanda belysning till allmänheten.

Rätt belysning till rätt typ av konsert

Vilken typ av konsert vill du hålla? Är det till en spektakulär show kan belysningen behöva vara mer unik och kanske med flera färger. Är det en mysigare belysning till en lugnare konsert ska belysningen fånga både själ, hjärta och sinne. Din favoritbelysning hittar du på lightbysweden.com, både i form av strålkastare, takbelysning och fasadbelysning. I sortimentet hos lightbysweden.com kan du även hitta gatubelysning som kan vara trevlig att ha om du vill lysa upp vägen till konsertarenan. En varm sommarnatt när det börjar att mörkna kan belysningen visa vägen eftersom en borg eller fästning ofta ligger lite mera avlägset eller ute på landet.

Rätt ljus för fotograferingen

Oavsett om det gäller besökarnas lust att fotografera under konserten för en kommande tävling, eller om det rör sig om professionell fotografering, är ljuset väldigt viktigt. Du vill ju naturligtvis ha så bra recensioner som möjligt och i och med det vill du också att det tas bra och unika bilder. Tänk på att skaffa olika typer av belysning som ger en bra vy från olika vinklar och inte bara rakt framifrån. Artister rör sig mycket på scenen och ska fångas på bild i rätt ögonblick. Självklart spelar även kameran och objektivet en stor roll i arbetet men hjälp gärna till med rätt ljus.