Skansen

Skansen är ett inhägnat område på Djurgården mitt i centrala Stockholm. Det är ett uppskattat tillhåll för huvudstadens invånare under hela året, framförallt för småbarnsföräldrar som kan underhålla barnen med det utbud av svenska djur som finns att se. Julmarknaden brukar dock dra till sig besökare från hela landet och varje vår följer alla svenskar hur det går för årets björnungar på Skansen. Sist men inte minst måste ”Allsång på Skansen” nämnas.

Den unika miljö som Skansen erbjuder har gjort att många genom åren försökt hyra Kontor eller i bostad i de här krokarna. Dessvärre utan framgång, eftersom Skansen är en skyddad park. Vilket gäller stora delar av stadsdelen Djurgården.

Skansen är faktiskt allting på samma gång. Själva namnet kan du kanske härleda själv med lite hjälp av namnet på den här hemsidan till exempel? Namnet är helt enkelt bestämd form av skans, och det finns andra platser i Sverige med namnet Skansen.

Det finns inga yttre likheter alls med kända fästningar eller skansar på andra ställen. Det beror på att namnet är hämtat från en kunglig lekplats som fanns här under 1700-talet.

Som nämndes tidigare så är Skansens närliggande områden mycket eftersökta bland huvudstadens invånare. Det gäller de som vill bo här, arbeta här eller hyra kontor här. De två sistnämnda alternativen är förmodligen lättast att ordna. Det finns, till mångas stora glädje, en del lokaler att hyra i det här unika området mitt i Stockholms pulserande hjärta.

Även för dig som varken lyckas hyra kontor, hitta en arbetsplats eller bostad i närheten av Skansen finns det hopp. Som en av huvudstadens mest populära parken håller Skansen öppet året runt och har du förmånen att arbeta fritt framför datorn så kan du alltid slå dig ner vid en av serveringarna inne på Skansen.